top of page

CMS ustalarından efsanevi perküsyoncu Naná Vasconcelos'u kaybettik...


İsmet Sıral & CMS belgeseli için bize çok değerli bilgi ve röportajlar veren, Sıral'ın yakın dostlarından Brezilyalı perküsyon ustası Naná Vasconcelos'u kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Dünyanın en büyük perküsyoncularından ve gerçek bir müzik bilgesi olan Vasconcelos, 9 Mart 2016'da Recife'de 71 yaşında yaşamını yitirdi.

1984-1990 yılları arasında DownBeat Critics Poll tarafından 7 yıl üst üste Dünyanın En İyi Perküsyoncusu seçilen sanatçı, çok sayıda vurmalı saz ve berimbau çalıyor, vokal yapıyordu.

1967 yılı itibarıyla aralarında Pat Metheny, Don Cherry, Jan Garbarek, Egberto Gismonti, Gato Barbieri, Ralph Towner, Paul Motian gibi isimlerin de yer aldığı dünyaca ünlü pek çok müzisyenle çalışan Vasconcelos, 1978-82 yılları arasında Don Cherry ve Collin Walcott'la birlikte kurduğu Codona adlı grupla çığır açan albümlere imza attı.

1970'lerin sonunda dersler ve konserler verdiği efsanevi Creative Music Studio'da (CMS, Woodstock, NY) İsmet Sıral'la tanışan ve "Asian Journal" albümünde onunla birlikte çalan Vasconcelos'un, Sıral'ın müziği ve dostlukları hakkında anlattıklarından küçük bir kesiti yukarıdaki fragmanda izleyebilir, sanatçının CMS yıllarına ait özel fotoğraflarla çeşitli sahne görüntülerini aşağıdaki galeride inceleyebilirsiniz. Büyük ustaya bizden selam olsun...

Öne Çıkanlar
Güncel Paylaşımlar
Arşiv
Etikete göre ara
Sosyal bağlantılarımız
  • Facebook Basic Square
bottom of page